We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

De unges svære valg 0

3 0 0
18.01.2019

Tilbage i starten af 1980'erne krævede mit valg af ungdomsuddannelse ikke de store overvejelser. På min hjemegn kunne vi med boglige tendenser enten tage bussen mod øst eller mod syd, og efter en god times kørsel ville man i begge tilfælde nå frem til et alment gymnasium.

Så mine venner og jeg tog en studentereksamen. Bagefter lokkede store, spændende Aarhus med et væld af muligheder. Jeg søgte frejdigt ind på hele tre uddannelser - cand.merc., medicin og noget med IT.

I dag kan jeg more mig over mit unge jegs noget rouletteagtige tilgang til valg af arbejdsliv. Hvor afklaret var det lige?

I disse måneder, hvor en ny årgang af unge skal træffe de samme valg, tænker jeg tit tilbage på min egen "beslutningsproces". Som det fremgår, var det ikke ligefrem noget, hverken mine forældre eller jeg lå vågne over om natten. Jeg kan knapt nok huske, om vi drøftede det ved middagsbordet.

For nutidens unge i 8. og 9. klasse forholder det sig helt anderledes. Både "Den nationale sundhedsprofil", der udkom sidste år, og undersøgelser........

© Århus Stiftstidende