We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Бил Гейтс: Как да се борим с бъдещи пандемии

2 0 0
30.04.2020
Economist се обръща към водещи личности в света, които да представят своята гледна точка за борбата с пандемията от коронавирус и как това ще промени света.

Много хора се надяват до няколко седмици нещата да се върнат към състоянието си от декември. За жалост това няма да се случи.


Абонирайте се за Капитал

Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми

Когато някой ден историците напишат книга за пандемията от COVID-19, събитията, които до този момент преживяхме, най-вероятно ще изпълнят само около първата една трета от страниците. По-голямата част от историята ще бъде какво се случва по-нататък. В по-голямата част от Европа, Източна Азия и Северна Америка пикът на пандемията най-вероятно ще е преминал до края на април. Много хора се надяват до няколко седмици нещата да се върнат към състоянието си от декември. За жалост това няма да се случи.

Без ваксина няма нормалност

Смятам, че човечеството ще победи тази пандемия, но само когато по-голямата част от населението е ваксинирана. Дотогава животът няма да се завърне към нормалността. Дори ако правителствата премахнат забраните за стоене вкъщи и бизнесите отново отворят врати, хората имат вродено нежелание да се излагат на болести. На летищата няма да има много хора. Състезанията ще се провеждат при почти празни стадиони. А световната икономика ще бъдe в депресия, защото търсенето ще си остане ниско и хората ще харчат по-консервативно.Докато пандемията се забавя в развитите страни, тя ще се ускори в развиващите се. Техният опит обаче ще бъде по-лош. В по-бедните страни, където по-малко дейности могат да се извършват от разстояние,........

© Капитал


Get it on Google Play