We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Яна Маринова: Любовта ме прави дива и щастлива

3 0 0
09.06.2019

Жените в България трябва да се обичат повече

Учейки се на смелост, жените ще заслужат качествени мъже

По време на грим.

Кадър от “Привличане”.

На снимачната площадка.

Образът на силна жена е характерен за Яна.

– Яна, тази седмица завършват снимките на новия български филм с твое участие, на който си и продуцент – “Диви и щастливи”. Очакваш ли с него да повторите успеха на “Привличане”, който стана най-гледаният наш филм по кината за 2018-та година?
– Щастлива съм, че за първи път мечтата ни да пробием навън започва малко по малко да се осъществява, след като “Диви и щастливи” бе закупен за разпространение, още преди да бъде заснет – от големия френски дистрибутор “Free Dolphin Entertainment”, който разпространи и “Привличане” в Азия. Благодарение на снимките в най-красивите локации в община Варна продукцията отиде на пазара за филми в Кан и Лос Анджелис и там също ни харесаха. Обичам този проект, първо заради екипа ни – режисьора Мартин Макариев, Александър Сано, с който сме копродуценти на филма, Луиза Григорова-Макариев, Дария Симеонова и други любими актьори, които е рано да издавам, както и заради всички невероятни хора, с които работих. Сценарият е на Борислав Захариев (“Дървото на живота”, “Привличане”, “Под прикритие” и “Вила Роза”).

– Как ви хрумна идеята?
– Тя се роди на 8 март м. г. в столично заведение като единственото нещо, което поисках от Боби Захариев беше да е филм за две жени, който да е вдъхновяващ. Казах му, че съм мотивирана за цял живот от “Телма и Луиз” и искам да предам нататък тази емоция, защото жените в България трябва да се обичат повече и да се стремят към свобода и увереност в себе си. И че учейки се на смелост, ще заслужат качествените мъже, които не се “гънат” пред статуквото. Премиерата на “Диви и Щастливи” в София ще бъде на 29-ти ноември. С рекламния мениджър Биляна Еленкова подготвяме турне две седмици преди това и с актьорите ще представим филма във Варна, Велико Търново, Русе и други градове на страната. Медиен партньор ни е Нова ТВ, а “Лента” е официален кино-разпространител за България.

– Как се справихте с финансовата страна на нещата?
– Филмът ни е с международно участие и лични инвестиции и също така, благодарение на бизнес партньорите ни в България ние не взимаме един лев от данъкоплатеца- не крадем от него, а му даваме продукт с възможно най-високото качество и на най-достъпната цена, така че ако ни харесва, да дойде да ни гледа в кината. За тази продукция имаме безценната подкрепата на държавата в лицето на най-големите общини, които застанаха зад нас, предоставяйки локации и стратегически ресурс. Благодарим им от цялото си сърце за безрезервната помощ и вярваме, че ще успеем да се отплатим, защото в “Диви и Щастливи” ще покажем........

© Труд