We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Кабалистът Гал Сасон, препоръчан от Мадона, пред „Труд“: Не търсете сродната душа в любовта, това е илюзия Традиционната карта на България - двоен Козирог, означава късно разцъфване. Догодина Юпитер навлиза в Козирог и това много ще помогне на България

3 0 0
08.06.2019

Макар да се ползва със световна популярност, кабалистът и астролог Гал Сасон е скромен и лаконичен за успехите си. Споделя, че винаги с радост и удоволствие идва в България, с която го свързва и кръвна връзка, тук се чувства като у дома си, дори има български паспорт.

– Гал, вие изнесохте в София лекцията „В света на синхроничностите: знаци, символи и съвпадения“. Идеята на синхроничността е, че никоя среща в живота ни не е случайна.
– Да, всяка среща е съдбоносна. В древногръцката митология има една богиня, Ананке, която се счита за висша богиня на съдбата и нейното име се превежда като „необходимост“. Всичко, което ни се случва, е нужно, и всяка среща е необходима. Понякога не разбираме защо, друг път ни става ясно по-късно. Веднъж се запознах с един човек, имахме още няколко срещи и си казах, че това е много важна връзка, но от нея нищо не излезе. Тогава търсех къща и този човек обаче ми препоръча агент по недвижими имоти. Срещнах се с агента, станахме много добри приятели и той ми помогна да си купя хубава къща. Понякога са ни нужни хора не за ролите, за които ние си мислим, а за нещо напълно различно. Може да разберем това след седмица или месец, а понякога едва след като умрем и се откъснем от времето и пространството. Всичко, което се случва, има причина. И не е нужно да се ангажираме твърде много с това дали една среща е била важна или не.

– Хората обаче много биха искали, когато усетят в някого голяма близост, да разберат бързо дали той е тяхната сродна душа.
– Няма сродна душа. Това е илюзия. Ако направите една ретроспекция на историята на романтичните връзки, ще видите, че хиляди години хората са сключвали бракове по политически и икономически причини. Моята баба, която е българка, родена във Варна, ми е разказвала как, когато е била на 16 години, баща u я представил на дядо ми от Турция и u казал: „Това е съпругът ти“. Тя нямала какво да каже.

– Мислех да ви питам как са се запознали.
– Ето как – насила са се запознали преди 100 години. Само в романтичната епоха започнахме да свързваме любовта с връзките. Сега имаме избор и свободна воля, но това много ни обърква. Чакаме някой да ни каже дали това е нашата сродна душа. А понякога нашата сродна душа е детето ни или най-добрият ни приятел. Съпругът ви в минал живот може да ви е враг в настоящия.

– Възможно ли е човек да предизвика повече щастливи случайности в живота си?
– Щастливата случайност или синхроничността – това е инструмент да се свържеш с Едното. Това са две несвързани истории, които се пресичат, за да станат нещо ново, като два пътя, които се кръстостват. Синхроничността ни помага да чувстваме единство. Психологът и психиатър Кърл Густав Юнг е изследвал гадателските явления и е открил, че когато сме релаксирани, спокойни, в покой, имаме повече гадателски връзки. А каква е гадателската енергия? Мисля за един човек – и изведнъж той ми се обажда. Това е синхроничност. Колкото по-релаксирани сме и в покой, толкова повече синхроничности идват. Така че, ако искате да предизвикате повече щастливи случайности, медитирайте, правете разходки в парка и нещата,........

© Труд