We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Комици на власт От Рейгън до Зеленски

3 0 0
20.05.2019

Украинският комик Владимир Зеленски, който победи на президентски избори в Украйна, върви по стъпките на редица известни личности – от американския актьор Роналд Рейган до либерийския футболист Джордж Уеа, които също спечелиха главните политически постове в своите страни.

Актьори и комици. Първият от легендарните киноактьори, станал президент, е Рейгън. Звездата му свети на холивудския хоризонт над две десетилетия. През 1966 г. Рейгън е избран за губернатор на Калифорния, а през 1981 г. става 40-ти президент на САЩ и прекарва на този пост два мандата. Скок от киното в политиката прави и друга звезда на Холивуд – Арнолд Шварценегер. Културист и екшън герой от 2003 до 2011 г. той е бил губернатор на Калифорния и представлява Републиканската партия в най-богатия и най-гъсто населения щат в САЩ.

Във Филипините най-известният човек и филмова звезда Джоузеф Естрада, който е участвал в около 100 филма, през 1969 г. влиза в политиката и изгражда успешна кариера – от кмет, сенатор и след това до вицепрезидент. През 1998 г. той дори е избран за президент, но през 2001 г. Естрада, е обвинен в корупция и е отстранен от длъжност в........

© Труд