We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Икономическото робство Всички държави, които някога са помагали на България са го направили в техен, а не наш интерес

4 0 0
18.05.2019

В последните дни много хора ме запитаха какво мисля за изказването на турския посланик, че в България трябва да се учи повече турски език. Ето защо влязох в Интернет да потърся и прочета повече за случая.

От събраната информацията разбрах, че той си е позволил тези думи във връзка с отварянето на нов турски завод в Кърджали. Много хора се възмутиха от изказването и поискаха от българското правителство да предприеме мерки. Други ми казаха, че за съжаление нямаме голяма армия, която да ни защити. Още повече бяха тези, които споменаха, че се надяват Русия да не ни е изоставила напълно.

Прави ми впечатление, че никой от хората, с които говорих не разбира механизмите, по които се движи света. Винаги, когато става въпрос за нас българите, абсолютно всички се молят някой външен да ни помогне. Никой не вярва, че ние самите можем и трябва да направим нещо.

Има една истина, която трябва да проумеем – Никой, никога няма да се погрижи за нас.

Всички държави, които някога са помагали на България са го направили в техен, а не наш интерес. Има случаи, когато определени посоки, в които сме се движили са съвпадали, но това е било само за момента. Ако ние не вземем нещата в свои ръце, то в следващия момент сме точно толкова губещи, колкото сме били и преди общия интерес.

Винаги, когато някой друг се грижи за нас, го прави с цел извличане изгода в своя полза и постигане на неговите икономически интереси. Много хора си казват........

© Труд