Настъпи юни, с него и дългоочакваният Месец на семейството, остават и броени дни до нашият традиционен поход под надслов „Шествие за семейството“, което ще се състои на 17-ти този месец, от 14:00 ч., на площад Света Неделя, София. Съорганизатори сме ние - сдружение РОД, както и Младежки Консервативен Клуб (МКК).

Както знаете, в същия ден ще се проведе и София Прайд, а целият юни по света е месец на ЛГБТИ. Поради тази причина миналата година дадохме начало на нашата инициатива, посветена на семейството, не с цел да се конфронтираме, а с ясната мисъл, че именно семейството е единствената позитивна алтернатива на тази идеология, която целенасочено опитва и все в по-голяма степен успява да индоктринира подрастващите. Самото „Шествие за семейството“ вече няколко години (от 2018 г., с прекъсвания заради пандемията през 2020 г. и 2021 г.) успява да привлече все повече хора, много млади и традиционно настроени българи, които са ясна индикация, че в България има хиляди, чийто глас не се чува, напротив, те са съзнателно изолирани както от политическия, така и от социалния живот в страната. И ние, смеем да заявим, все по-ясно и категорично показваме, че съзнаваме необходимостта от консервативно алтернативно на неолибералното статукво, което е завладяло голяма част от света. И макар дълги години да бяхме като оазис, все агресивно тази патология настъпва и към България. Достатъчно е само да споменем Истанбулската конвенция и новините, свързани с нея през последните дни, натискът, на който страната ни е подложена, за да я ратифицира.

На тазгодишното издание на „Месец на Семейството“ за пръв път ще начертаем и три конкретни цели, касаещи образованието, законодателството и социалната политика, за запазване на това, което поддържа устоите на всяка едно общество, без да противоречи на развитието му, разбира се.

1. Да ангажира държавата, която да постави като основна цел пред нея решението на демографския проблем. Ще настояваме да бъде изготвена и приета държавна стратегия за демографията до 2050-та година.

2. Да се довърши въвеждането на задължителен предмет „Вероучение“ в програмата, защото обезверяването на народа ни е една от причините да се намираме в днешната ситуация.

3. Гарантиране на свободата на словото и на изразяването, на вярата, противопоставяйки се на цензурата, която е прикрита зад изрази като „борба с езика на омразата“ и прочее.

На 1.06 отпразнувахме и Деня на детето, с което официално дадохме началото и на „Месеца на семейството“. Всъщност кой дург, ако не подрастващите, децата на България са тези, заради които правим всичко. Ако тях ги няма, ако няма здрави и нормални семейства, в които да бъдат създадени, възпитани и отгледани, няма да я има и страната ни. А това, както всички отлично знаят, макар да не е политкоректно да бъде изречено, не се постига с Прайд, не се постига с повече ЛГБТИ права и искания, а с подкрепа на държавно ниво на семействата, с насърчаване на раждаемостта, с морални устои, консервативни ценности и много вяра!

Затова от РОД и МКК отново ви каним да се присъедините към всички наши инициативи през юни, а на 17, заедно, по-многобройни от всякога, да покажем, че именно от всички нас зависи по кой път ще поеме България.

QOSHE - Сдружение РОД и Младежки Консервативен Клуб: Шествие за семейството или София Прайд? - Труд Author
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Сдружение РОД и Младежки Консервативен Клуб: Шествие за семейството или София Прайд?

5 1
09.06.2023

Настъпи юни, с него и дългоочакваният Месец на семейството, остават и броени дни до нашият традиционен поход под надслов „Шествие за семейството“, което ще се състои на 17-ти този месец, от 14:00 ч., на площад Света Неделя, София. Съорганизатори сме ние - сдружение РОД, както и Младежки Консервативен Клуб (МКК).

Както знаете, в същия ден ще се проведе и София Прайд, а целият юни по света е месец на ЛГБТИ. Поради тази причина миналата година дадохме начало на нашата инициатива, посветена на семейството, не с цел да се конфронтираме, а с ясната мисъл, че именно семейството е единствената позитивна алтернатива на тази идеология, която целенасочено опитва и все в по-голяма степен успява да индоктринира подрастващите. Самото „Шествие за семейството“ вече няколко години (от 2018 г., с прекъсвания........

© Труд


Get it on Google Play