We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Зад кулисите на 75 г. от освобождението на Освиенцим Путин - в центъра, Майк Пенс - отстрани, Украйна и Полша - наказани в ъгъла

2 0 0
28.01.2020

Държавите, превърнали русофобията в национална кауза, ги очакват разочарования

На церемонията в мемориала на Холокоста „Яд Вашем” в Йерусалим миналата седмица Путин седеше между двамата израелски домакини – президента Нетаняху и премиера Ривкин. След церемонията двамата президенти откриха и паметник на загиналите при блокадата на Ленинград. Руският президент произнесе и ключовата реч на форума, ако не броим Нетаняху, който не пропусна случая да се закани на Иран.

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс се бе разположил скромно до г-жа Нетаняху. Френският президент Макрон бе видимо напрегнат, може би си спомняше какво казал за французите фелдмаршал Кайтел преди подписването на капитулацията на Германия във Втората световна война (ВСВ) – „и тези ли също са ни победили?” „Брекзитания” бе представена символично от Уелския принц.

На честването бе поканен и взе участие и българският президент Румен Радев, за което научихме от нашите медии. Поканени бяха и полският президент Анджей Дуда, и украинският Владимир Зеленски, но не бяха включени от домакините в списъка на ораторите на форума. Въпреки че Зеленски специално си направи устата да говори, защото една четвърт от загиналите във ВСВ близо 6 милиона евреи са от днешните украински земи. Но все пак украинецът отиде в Йерусалим.

Дуда обаче отказа, защото така нямало да има възможност да изрази полската позиция. А той имаше двойно повече основание да говори от Зеленски – все пак евреите от днешната територия на Полша са половината от изтребените във ВСВ, а ако броим и довоенната u територия на изток, делът им нараства до две трети. Да не говорим, че на полска територия са и почти всичките лагери на смъртта.

Защо Израел дискриминира „правилните” Украйна и Полша за сметка на „неправилната” Русия?

Защото Израел, световното еврейство, пък и официален Вашингтон – поне лагерът на Тръмп – не приемат прославянето от Киев като национални герои на нацистките престъпници Бандера и Шухевич – с ръце, изцапани с........

© Труд