We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Харви Уайнстийн – Срамът на Холивуд

5 0 0
25.02.2020

Американският съд подпечата историческото падение на доскоро най-могъщия човек в Холивуд – Харви Уайнстийн. Пристрастеният към секса продуцент, познат с прякора си Наказателят, беше жестоко наказан от общественото мнение, а сега получи удар и от съдебната система. Мултимилионерът е признат за виновен по две от петте обвинения за изнасилване и сексуални престъпления, и може да лежи от 5 до 25 години в затвора.

Бившият император на филмовата индустрия се спаси от най-тежките обвинения в изнасилване първа степен и хищническо сексуално поведение, което можеше да му осигури доживотна присъда. Чакат го още дела, а размерът на сегашната му присъда ще бъде огласен на 11 март. Дотогава Уайнстийн ще стои в затвора “Райкърс Айлънд” в Ню Йорк, но по пътя към килията той почувствал болки в гърдите и е бил откаран в болница. Адвокатите му обещаха да обжалват присъдата.

Падението на продуцента се превърна в символ на срама на цялата Холивудска система. Поведението му е било приемано и толерирано от най-големите имена в шоубизнеса и чак, когато беше официално обвинен те се дистанцираха от него. Над 80 актриси казаха, че ги е тормозил сексуално в една или друга степен, но и те излязоха публично в удобния момент, за да забият ножовете си в падналото тяло на някогашния си благодетел, приятел и любовник.

Дългогодишното мълчание на знаменитостите е морална присъда за целия Холивуд. Както и представянето на класическата задкулисна договорка “секс срещу роля” за престъпление, в което доброволно продаващите телата си за слава са винаги невинни жертви. Посочването на това лицемерие бе в основата на защитата на Уайнстийн, но неговите сексуални ексцесии са били твърде много и........

© Труд