We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

ТВ Панорама с Иван Гарелов Продават се депутати, майно льо! Ще прерасне ли политическата криза в парламентарна?

8 0 0
20.01.2020

Най-неочаквано вотът на недоверие, поискан от опозицията, може да се окаже възможен. След като ДПС ще подкрепи искането на БСП, остава останалите депутати, обявили се за опозиция, да се присъединят. Групата на Марешки, доколкото може да им се вярва, показват склонност да направят завой към БСП. Така наречените „независими“ депутати, повечето от които са от „Атака“, напуснала управляващата коалиция, се колебаят. Тоест, вдигат си цената.

В момента върви срамен, груб, циничен пазарлък в Народното събрание – като на пазара в Илиенци. Не са малко депутатите, включително и от БСП и ДПС, които си правят собствени сметки. Ако кабинетът падне, ще има избори и те няма да бъдат избрани в следващия парламент. Но от друга страна, това е последния им шанс да заграбят нещо, защо да го изпускат. Толкова пари се харчат по време на избори за кампании да не се купуват и продават гласове. Учени глави умуват как циганите да бъдат принудени да спазват закона.

Но, о ,срам! Никой не говори и не прави кампании, когато се купуват и продават нищожествата, избрани за народни представители. И това се прави почти открито, пазарлъците под форма на колебания, се огласяват в медиите. Купуват се не само отделни депутати, купуват се цели парламентарни групи. Като гледа човек поведението на групата на ГЕРБ, самодоволството и........

© Труд