We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Големите лъжи за Сирия - как се "създаде умереният джихад"

3 0 0
17.10.2019


Години наред войната в Сирия беше обект на разнородни лъжи и манипулации. Това е доста често явление, когато са намесени големите геополитически играчи. Близкият изток стана арена на разпределянето на много важни ресурси, което съвсем естествено предизвика и сериозна информационна война.

Ако трябва да погледнем по-задълбочено по темата за Близкия Изток и процесите, които доведоха до редица войни и съсипани държави, трябва да се върнем още в периода на започването на т.нар. Арабска пролет и дори преди това. Темата е изключително сериозна и всеобхватна и по-подробно за нея ще пиша в следващ материал. В настоящия материал ще се спра предимно на основните инсинуации, които се разгърнаха по време на информационната война и как уж дребни партенки се превърнаха в опорни точки на марионетни правителства и световни агенции.

В предишни свои материали вече посочих за част от въпросните лъжи и манипулации, като се започне с със случая на малкия Омран - детето, заснето от "Белите каски" в Алепо и чиито снимки обиколиха първите страници на всички световни медии, за да се окаже после, че Омран е бил използван, дори не е лекуван, а само сниман, а родителите му подкрепят "режима" на Асад.

В светлината на турската офанзива в Сирия, маските започнаха да падат все по-бързо........

© Гласове