We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Надежда Петкова, кандидат за кмет на Добрич от ГЕРБ: Трябва да работим, така че градът ни да се благоустроява

3 0 0
17.10.2019

– Г-жо Петкова, Вие сте личен избор за кмет на Добрич на премиера Борисов. Вчера в Шумен той отново заяви категоричната си подкрепа за Вас. Какво означава това за Вас?
– Означава много. Означава, преди всичко, доверие. Но, означава и огромна отговорност. Означава, че в мое лице той видя експертизата, професионалните качества и каза „Давай, Надежда! Направи най-доброто за Добрич! Действай!“ Това и ще направя.

– Хората в Добрич Ви познават като добър специалист, професионалист, експерт. Но, що за човек е Надежда Петкова?
– Надявам се, не скучен, защото аз приоритетно работя. Така се стече животът ми. Аз съм инженер по „Електронна техника и микроелектроника“. Специализирала съм „Диагностика на медицинска апаратура“. Имам бакалавърска степен „Счетоводство и контрол“, но животът ме отнесе в една много различна сфера, която е свързана с европейските политики, с регионалното планиране. Но, аз, преди всичко, съм майка. Майка на две вече пораснали деца. Аз съм съпруга. Аз съм човек, който обича да се разхожда в парка. Който прекарва малкото си свободно време на чист въздух с колелото. Най-любимо ми време е вечер, когато съм със семейството си. Мъничкото време с тях ме зарежда прекрасно.

– Г-н Борисов попита ли Ви как си представяте Добрич след 4 години?
– Реалистичната или смелата прогноза …?

– Първо реалистичната, а след това ще помечтаем…
Естествено, че един кмет трябва да мисли преди всичко за това как хората виждат града ни като чистота, като подреденост, благоустрояване. Улиците, тротоарите, парковете – това ги вълнува. И, това са първите задачи, които ние трябва да изпълним. Първо, трябва да почистим града си. Не заслужаваме да живеем в такава среда, да дишаме точно този въздух. Но, аз искам да съм по-смела. И, зная, че имам подкрепата на правителството и натрупана повече от 20-годишна експертиза как да привличаме и допълваме лимитираните общински бюджети с европейско финансиране, как да подам ръка на местния бизнес, който иска да се кооперираме, да правим съвместни социални проекти. Той иска да дава, така че да изведем Добрич на едно друго, водещо ниво. Така че, дори и Варна да вземат пример от нас, защото го можем. Защото, аз наистина искам да правя така, че, освен за тези неща, които кметът е длъжен да прави, искам да изведем Добрич на ниво, така че да ни търсят. Аз дойдох в Добрич по........

© Труд