We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

3 0 0
14.10.2019

Право на отговор от Европейската комисия:

В публикации във вестник ,,Труд“ от 20 септември 2019 г . със заглавие „Поредна провокация срещу магистрала „Струма“ кроят „зелените“ и от 4 октомври 2019 г. със заглавие „Еколози“ източват от ЕК секретни документи за 2 млрд. лв.“ се поставят под съмнение професионалната етика и независимостта на служители на Комисията, като се отправят твърдения за възможно изтичане на информация от страна на г-жа Силвия Бърова до представители на неправителствени организации във връзка с лот 3.2 на проекта за автомагистрала ,,Струма“.

Тези твърдения са неоснователни и Комисията ги отхвърля категорично. Г-жа Бърова не е участвала в процедурата за официална оценка за лот 3.2 на АМ ,,Струма“ и в никакъв случай не би могла да повлияе на решенията на Комисията по този въпрос. Наред с това г-жа Бърова никога не е отговаряла за вземането на каквито и да е решения относно разпределянето на средства по програма LIFE на ЕС.

В общ план трябва да се има предвид, че всички служители на Комисията изпълняват своите задължения и съобразяват своето професионално поведение единствено в съответствие с интересите на ЕС. Те не търсят и не приемат инструкции от никое правителство, държавен орган, организация или........

© Труд