We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Добрина Чешмеджиева – Неволен герой

3 0 0
04.10.2019

Рядко се случва цялата държава да говори и обсъжда предаване на БНТ. Там няма риалити формати като “Биг брадър”, “Сървайвър”, “Фермата”, “България търси талант” или “Маскираният певец”. Още по-малко в страната се обсъжда публицистично предаване, което не търси сензация. Но така се случи, че в “Рефенедум” влезе Волен и водещата Добрина Чешмеджиева стана неволен герой.

Доби, както я наричат колегите й, стоически понесе агресията на лидера на “Атака” и се справи блестящо с гадната ситуация.

“Преди време ми се струваше, че съм станала по-търпелива, но в момента, в който се успокоя, че това наистина е така, винаги се случва нещо, което поставя на изпитание моето търпение и разбирам, че все още съм избухлив човек”, разказва в предаването “Отблизо” Добрина.

И това изглежда е така, без последното твърдение. Изненадите са налице, но нерви не видяхме. Дебатите във вторник, които по договорка с ЦИК трябваше да преминат по регламент, с ясни условия, ясно разпределени теми и категорично време за участниците, се превърна в грозна провокация от страна на Сидеров. Водещата не избухна, а беше желязна и твърда в отношението си с политика.

“Освен да повтаряш “Моля ви, спрете!” или името на събеседника, съм забелязала, че най-лесният начин е, когато изведнъж му зададеш контравъпрос и такъв, който не очаква”, обяснява стила си журналистката в друго предаване. В случая нямаше как да се зададе контравъпрос, защото това беше битка между Давид и Голиат. Или – или.

Самата тя не знае ако имаш възможност дали би предизвикала референдум и на каква тема, но най-вероятно след миналия вторник, би си помислила за нещо свързано с политиците и тяхното поведение.

“Ако аз........

© Труд