We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

“Руската връзка” умря – да живее “украинската връзка”! Демократическата върхушка в САЩ се запретна да осигури втория мандат на Тръмп

4 0 0
02.10.2019

Бившият вицепрезидент Байдън държеше Киев буквално на ръчно управление

Обявеното на 23 септември от председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси проучване за импийчмънт на президента е отбранителен маньовър, целящ да парира разкритията за корупция на основния демократически кандидат-президент Джо Байдън.

Както си спомняме, продължилата над две години истерия около „руската връзка“ на Тръмп също целеше отвличане на вниманието от „заслугата“ на Хилари Клинтън и върхушката на Демократическата партия за загубата им на президентските избори в 2016 г. Докладът на специалния прокурор Робърт Мълър, публикуван през април т. г., тури кръст на надеждите им за импийчмънт на Тръмп на тази основа.

Доскоро и самата Пелоси не искаше да чуе за импийчмънт – с изострянето на партизанските страсти около него тя основателно виждаше риск някои демократи от колебаещите се щати да загубят местата си в Конгреса на предстоящите през ноември междинни избори.

Внезапното втвърдяване на демократите според мен има само едно логично обяснение – страхът им от дискредитиране на бившия вицепрезидент, а покрай него – и на първия черен президент. Тъй като процесът за импийчмънт се гледа от Сената, дето републиканците имат мнозинство, пък и с приближаването на изборите едва ли ще са настроени да правят подаръци на демократите, политически шансът да бъде свален Тръмп според мене е близък до нула.

Анонимният сигнал, вероятно на служител на разузнавателните служби, за проведен на 25 юли телефонен разговор на Тръмп с украинския президент Владимир Зеленски бил изпратен до шефовете на разузнавателните комисии на Сената и Камарата още на 12 август, но бе разсекретен през седмицата. В него президентът е обвинен в склоняване на чужда държава (Украйна) да се намеси в президентските избори в САЩ през 2020 г. Същата формулировка приема и Пелоси в решението за импийчмънт. Американското министерство на правосъдието обаче излезе с мнение, че обвинението е неоснователно.

В отговор президентът публикува пълния запис на разговора си със Зеленски, без да уведоми последния, който тъкмо в това време пристигаше........

© Труд