We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Прогноза на нумеролога Ели Маринова за “Труд” Изборите според номера на бюлетината

4 0 0
26.09.2019

66 партии и коалиции се регистрираха в ЦИК

Вотът наесен крие рискове и изненади в последния момент

Датата на местните избори – 27.10.2019 г., е много важна за България. Каквито решения бъдат взети на този ден, каквито действия бъдат предприети, те ще важат за повече от 3 години напред. Това прогнозира пред “Труд” нумерологът Ели Маринова. Тя разтълкува какво вещаят комбинациите между номерата на някои от партии в бюлетината и главните им кандидати за кметове, след като вчера беше изтеглен жребият за предстоящия вот.

Общо 66 партии и коалиции се регистрираха в ЦИК за местните избори и участваха в тегленето на номерата. Партия ГЕРБ ще е в изборните книжа под номер 43, БСП – 56,. ДПС – 55, от “Воля” изтеглиха номер 51, от “Атака” – 4, НФСБ – 8, а “Демократична България Обединение” ще са с последния номер от бюлетината – 66.

В градовете с районно делене – София, Пловдив и Варна, ще има и бюлетина за кметове на райони, а в населените места с над 350 жители и за кметове на кметства. Последните са над 1900 според списъците на ЦИК.

Общо 20 са кандидатите за стола на Йорданка Фандъкова в столицата. Щяха да бъдат 21, ако обвиняемата за подкуп Десислава Иванчева не беше пропуснала крайния срок да си внесе документите за изборите. “В София битката ще е главно между кандидатите на ГЕРБ и БСП, като Фандъкова и Манолова са почти равностойни, от което следва много вероятен балотаж”, сочи в прогнозата си Маринова. По думите є датата на балотажа – 03.11.2019 г., ще затвърди действието на взетите решения. “И двете дати крият рискове и изненади в последния момент. Мога да кажа, че и денят на изборите, и денят на балотажа ще са доста динамични, драматични и интересни, тоест можем да очакваме по-висока избирателна активност и то не само в големите градове”, уточни Маринова.

№4
„Атака” да спазва добрия тон

“Атака”, с бюлетина №4, начело с Волен Сидеров, ще има възможност да се открои, да бъде забелязана и да спечели точки, образно казано, но ще се наложи и да се съобразява със строги правила и ограничения, да спазва добрия тон. Партията успя да си извоюва популярност и авторитет, но понякога по спорен и напрегнат начин. Около нея и във връзка с нейната дейност често се поражда сериозно напрежение, което понякога е прекомерно и не........

© Труд