We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

За инвалидните колички и десните партньори на Манолова

3 1 0
20.09.2019

Да оставим настрана въпроса за неграмотността на Янчулевия екип, който през 1992-ра реши денят на София да е на 17 септември, воден от заблудата, че покровителка на града е светицата Софѝя, майка на мъчениците Вяра, Надежда и Любов. Така или иначе той се празнува на този ден и се отбелязва с редица официални събития. Всеки, който се чувства съпричастен, се включва по някакъв начин или пък организира свои паралелни събития, за да покаже, че е иновативен. Мая Манолова например направи и двете – хем се появи пред „Св. София“ с целия си омбудсмански PR екип (след което дружно отидоха да се регистрират за изборите), хем после се отдаде на неформални зрелищни изяви.

Според медиите четирима кандидати заслужават внимание – Фандъкова, Манолова, Игнатов и Бонев. И докато Фандъкова беше на работа, останалите трима направиха нещо като коалиция за привличане на обществено внимание – извикаха медиите да ги снимат в инвалидни колички.

Дали това е коалиция само за пред камерите или има и по-дългосрочна перспектива?

Преди първи тур на изборите – едва ли. Дотогава всеки ще си тича по пистата. След това – кой знае? Но така или иначе за Манолова „дясността“, отъркването о десните е жизнено необходимо – забелязахте ли гузните лица на Бонев и Игнатов, запечатани от фотоапаратите в момента на осъзнаването, че ги използват? Забелязахте ли предизборната усмивка на Манолова, сияеща от инвалидната количка? В София тя не може да спечели само с ресурса на БСП, нито с омбудсманския си институционален рейтинг, който е обречен на необратимо стопяване с всеки ден, в който Манолова не е на поста и не прави зрелищни акции. Затова ѝ трябва формула „Омбудсман “ или „БСП “. Затова прибягна до „дясна“ подкрепа, за да каже: „Аз съм над тези неща, мен ме подкрепят и левите, и десните!“. Кои обаче са тези „десни“? Четем, че са ДБГ, ЗНС, "Път на младите" и НДСВ. Хайде за удобство да наричаме „Път на младите“ и НДСВ просто НДСВ, защото разликите са само възрастови. Няма да споменаваме и........

© СЕГА