We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Костадин Костадинов – Бурният политик

6 0 0
14.09.2019

Новината, че местните социалисти издигат кандидатурата на Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“ за кмет на Варна, взриви социалните мрежи. Мненията за това бяха на двата полюса. Сподвижници на Костадинов го поздравиха и му пожелаха успех, но други отзиви бяха негативни – както за него, така и за партията, която го номинира. Кандидатурата му предизвика и спорове между градското ръководство на БСП и „Позитано“20, като развръзката се очаква на предстоящия пленум на червените на 15 септември.

“ Винаги съм смятал, че всичко зависи от нас и всеки сам кове съдбата си. На това уча децата си и за по-сигурно това им го показвам и лично“, написа след това във ФБ 40-годишният Костадин Костадинов, който е известен с бурната си политическа и обществена кариера.
Той обясни и колко е омерзен от „родната политическа фауна“. На градската конференция на БСП подкрепиха кандидатурата му за кмет при условие, че се яви като независим и не е водач на листата на ПП „Възраждане“, която създаде.

„Осем години бях общински съветник и единствен в опозиция, не искам още 4 години да е така“, каза той за“Труд“.

Костадинов е бивш областен координатор на ВМРО, зам.-председател и кандидат на партията за градоначалник през 2007 г.

През 2015 г. отново се бори за кметския стол от коалицията на „Възраждане“ с „Атака“. Преди това беше кандидат за депутат от НФСБ, а в Общинския съвет влезе през 2013 г. от синята коалиция „Варна утре“ на Красен Кралев и Новото време.

На последните парламентарни избори партия „Възраждане“ получи подкрепата на 2.1% от българските граждани извън граница и на 1,1 % в страната. Тогава единствена спечели и полагащата й се по закон........

© Труд