We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Михаил (Милко) Калайджиев – Баткото на фолка

4 0 0
10.09.2019

Известният попфолк певец Милко Калайджиев официално се кандидатира за кмет на родния му Свиленград. Той получи подкрепа от местната структура на Движението за права и свободи и обяви, че влиза в надпреварата за местната власт. Популярният изпълнител от фирма “Пайнер” коментира, че добрите хора и тези, които го харесват, ще гласуват за него.

Взимането на решение да влезе в политиката му е отнело около 10 дни. Съпругата му не била много доволна от този избор. “25 години съм се доказал вече, имам над 200 песни, цяло творчество, което колкото и да бъде плюто, все пак остава”, обясни култовата звезда от “лекия жанр”.

Музиката и доброто настроение ще бъдат ключови в предизборната му кампания. Калайджиев щял да покани свои колеги да участват, но това било на доброволни начала. Почти всички фенове на попфолка биха се съгласили с изказването, че певецът има огромен принос за развитието на бранша.

За своите първи стъпки в музиката Милко Калайджиев си спомня, че е бил само на 6 години, когато е започнал да свири на акордеон. “След четири години уроци по акордеон, ноти, без банкноти, се записах на китара, защото беше много смешно да свириш на акордеон, трябваше да стана китарист. И наистина, за един месец се научих да свиря на китара. И от там започнаха серенадите, после в гимназията бях оркестъра, забави и така нататък, това беше началото”, разказва в свое интервю преди време фолк звездата.

Професионалната си кариера започва през 1994 година във........

© Труд