We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Два протеста, една цел – саморазправа на улицата с държавността

3 0 0
04.09.2019

Цветан Василев и Иво Прокопиев дирижират предстоящите акции против номинацията на Иван Гешев за главен прокурор и правителството на Борисов

Иво Прокопиев и Цветан Василев водят дългогодишна война с правоохранителните органи, в опит да избегнат наказателната отговорност за простъпките си.

Докато обаче за Василев отмъкването на 5 милиарда лева от КТБ и бягството в чужбина, откъдето плаща на наемници да дискредитират прокуратурата, се е превърнало едва ли не в спорт (защото няма здравомислещ човек, който да повярва на небивалиците му за „успешната банка“ срутена от „лошите“), то за Прокопиев битката с държавността е по-многопластова и се води от него „на терен“.

Целта на разградския олигарх през годините винаги е била не само да овладее напълно съдебната система, но и да подчини всяка легитимно избрана власт, чрез силата на мейнстрийма, който контролира. Очевидно загубвайки позиции в третото правителство на ГЕРБ, Прокопиев вече е наясно, че трябва да смени тактиката, а висящото му дело за участие в организирана престъпна група налага отчаяно да бърза.

От своя страна Василев също не разполага с време, защото отдавна е застрашен от екстрадиране, а от друга страна, осъдителна присъда на Специализирания наказателен съд ще сложи точка на опитите му да се представя вече пета година за „жертва“ на системата.

Общият враг и на двамата, разбира се, е прокуратурата. Прокопиев успя да инсталира на най-високия пост в съдебната система........

© Труд