We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Корнелия Нинова няма алтернатива

4 0 0
03.06.2019

Всъщност Нинова няма алтернатива като лидер на опозицията срещу Борисов. Затова тя трябва да остане начело на БСП и сигурно ще остане, защото доколкото разбирам, партийната маса й се доверява. Освен дежурният хейт на гербери и десни, койтовсъщност е най-добър атестат за нея, срещу й се надигна и истински вътрешнопартиен бяс, но той не получи подкрепа отдолу и бързо заглъхва.

Най-разбираеми са ми критиките в БСП срещу Нинова отдясно. От страна на противните охранени спекулантски муцуни – кредитни милионери-приватизатори на народното имане – като Георги Гергов, които са кръвно свързани с герберската мафия с бизнеса си и сами имат много от какво да се боят от една честна, прозрачна власт. Хората, които се оплакваха твърде силно от „негативната кампания“ на БСП, от разкритията на Елена Йончева, които уж били „контрапродуктивни“, се страхуват от антикорупционни разкрития.

Сега говорят, че самата Нинова била някога свързана с Гергов. Явно отдавна се е отвързала. И като си върне лидерския пост, ще може най-сетне да освободи партията от оловните феодални гири, които я теглят надолу. Затова Гергов така беснее. Това е и единствената чистка в БСП, която е абсолютно наложителна още този месец.

Свързани с прогерберската партийна олигархия са и апаратчиците с вече 30-годишен стаж, които смътно помним като „млади“, но остаряха, без никога да произведат ни една политическа новина. Яркият профил на Нинова начело на БСП е жива обида за целия им живот, „изхвърлен като каса в дъното на коридора“, подъл удар от друго измерение. Може ли на трезва глава да си представим някой от тези апаратчици в обувките на Нинова? Единственият „мъж“ в ръководството на БСП е жена. Благородното поведение на Нинова след загубата (колкото и условна да беше тя) е пример, останал засега без подражание.

По-малко разбираеми са ми критиките отляво, от симпатични интелектуалци като Даниела Пенкова, заложили на абсолютно непозната радикална лява кандидатка, спечелила 360 гласа. При положение, че центристката БСП е подложена от трийсет години на бесен антисоциалистически пропаганден натиск, който плаши и пъди хората от нея, какви са шансовете на радикално левите кандидати? Такива, каквито ги видяхме на изборите. Българите са бедни, но не особено леви по манталитет. Нинова ли е виновна?

Неразбираема ми е критиката на партийния доайен Георги Пирински. Той има забележителни, неоспорими качества на международник. Първи би трябвало да подкрепи бащински Нинова след изборите. За достойната й борба........

© Гласове