We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Особености на политдумбазлъка ни

3 1 0
27.05.2019

Политически Европа като цяло е по-недоволна от България, това показаха резултатите от изборите. И то не само защото у нас хората гласуваха за запазване на статуквото, пък във Великобритания, Италия, Франция и куп още страни изненадаха с резултати. А защото има още по-основен фактор - избирателната активност. Европа се оказа далече по-активна от нас процентно. Това е показателно, защото помним времената, когато ние трескаво се тълпяхме по пунктовете и пред телевизорите и се чудехме на европейците - защо така малко гласуват, защо са така индиферентни, защо са така спокойни.


Е, нещата се промениха, чак обърнаха


Там сега се вълнуват повече от нас. А ние като цяло казахме на онзиденшните избори - абе, нека си я караме засега така.
Това добре ли е, или зле, аз нито мога, нито бих искал да анализирам. Просто е така за момента. Изборите са като женитбата. Умерено доволните може да намират поводи за дискусии и дори кавги, но си траят и не бързат да сменят партньора. Недоволните направо викат - аа, не носиш пари вкъщи, не извеждаш кучето, не потягаш дограмата, не миеш чиниите, прескачаш у комшийката (комшията)... Тогава: "Hit the road, Jack!"*.
По тази логика изборите тези дни демонстрираха, че Европа бълбука, а ние сме се кротнали като жабунясало езерце на ранина. Но понеже сме........

© СЕГА