We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Морал "Стандарт", или как да разкараш апартаментчик за 7 дни

3 1 15
12.04.2019

Вече се загубихте в “Апартаментгейт”, нали? Тераси, апартаменти, квадрати... Така е, ако консумирате историята на части. Уж във всяка новина действа принципът “всяко чудо за три дни”, а чудото не свършва - валят имената на нови и нови "апартаментчици", следва кратка партийна отбрана и бързо отстраняване на новодомеца. После има период на тв вайкане, партиен плач. Напоследък във водещите новини се появи дори и парламентарната опозиция, която се сети да полегна върху медийните публикации, но, наясно съм, какво мисли тя за скандала е важно само за активистите й.

Напук на традициите, скандалът върви с пълна пара. Обикновено още на втората седмица всяка нормална управляваща партия щеше да намери своите съпротивителни сили, щеше да се опита да неглижира атаката, да потъне в обяснения за квадратите и терасите, щеше да държи на проверки и разследвания, щеше да разсее публиката със странични, уж важни картини. В ГЕРБ има достатъчно хора, които могат да говорят подобни празни приказки по телевизора.

ГЕРБ обаче реагира така, все едно иска тази атака

И има официално обяснение защо постъпва така самоубийствено. Защото има висок "Морал", защото има "Стандарт" на поведение. По-логичното обяснение не е свързано с морала, а с това, че човекът с магнолията е отпочнал операция, която коси челните редици на собствената му партия. Съзнателно отстрелва своите предизборно. Кой лансира "майката на нацията" Цецка Цачева дори тогава, когато за всички бе ясно, че това е мисия на камикадзе?

Ако се вгледате в жертвите на "Апартаментгейт", лесно може да видите, че те могат да бъдат разделени в........

© СЕГА