We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Евроизборният вододел си има име: джендър

2 0 0
08.04.2019

Не толкоз от радиоувещавания и телевизионни диспути, колкото от разговори с познати и непознати разбрах: хората се вълнуват от този уж страничен и далечен въпрос, джендърния, повече, отколкото от демокрацията и диктатурата. "Искат да ни сбъркат децата - момчетата с роклички, а момичетата - с панталонки" - тази крайна теза във вариации чувах от най-различни източници - от професора до каруцаря. "Искат да ни върнат в каменната ера, при първобитния мачизъм, при расизма и хомофобията" - беше другата крайна теза, също на люде от широк социален и образователен спектър.
Установих, че партиите на политическия ни пазар


улавят тези настроения


и бързат да заострят посланията си към електората със съответните лозунги. Нещо повече, в една и съща политическа сила тези настроения предизвикват обособяване на "крила" и разни политически пластики - например сблъсъкът в БСП между Нинова и Станишев по отношение на Истанбулската конвенция.
Видя ми се чудато отпърво. Нима въпросите с миграцията, нима противопоставянето НАТО - Русия, нима тероризмът и икономиката не са по-сериозни неща? Защо, мине, не мине ден, и по някоя детска градина или община заразмахва поредната брошурка с Родител 1 и Родител 2 или някакви таблици с полове, разделени на мъжки, женски, трети, други и т.н.
Заговор ли има, както твърдят едни, или обикновен пълзящ конфликт, с........

© СЕГА