We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

“Зелените кхмери” използват Грета Тунберг

3 0 1
21.03.2019

Лоран Александър е френски хирург-уролог. Завършил е и политически науки. Той е съосновател на сайта Web Doctissimo. Автор е на няколко есета. Последната му книга L'IA va-t-elle aussi tuer la démocratie? (Ще убие ли изкуственият интелект демокрацията?), е написана в съавторство с френския политик Жан-Франсоа Копе.

Нобеловият комитет за мир смятал да присъди наградата си на младежкия идол Грета Тунберг, която наистина е маркетинговият успех на десетилетието.

Но за кого играе тя?

Вече е парадоксално, че Грета Тунберг символизира една глобална месианска ангажираност, докато лицето й никога не излъчва и най-малката съпричастност. Това дете е още по-податливо на манипулиране, тъй като родителите й направиха публично достояние нейното увреждане (което е безотговорно от тяхна страна): като лекар, мисля, че разкриването на нервнопсихиатричното състояние на непълнолетни деца пред медиите трябва да е престъпление! От описанието на синдрома от Ханс Аспергер през 1941 г. се знае, че децата с Аспергер понякога са гениални, но винаги са крехки. Тяхното използване е морално прегрешение.

Но преди всичко,

Грета Турнберг играе за антикапиталистическата крайна левица.

Жалката смърт на всички марксистки модели - от Северна Корея до Венецуела, през Куба или Камбоджа на Пол Пот - остави антилибералите в пълен безпорядък. Еко-катастрофизмът с неговите страхове е идеалният........

© Гласове