We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Братята Кирил и Георги Домусчиеви – Обречени на успех

6 0 457
26.02.2019

Братята Кирил и Георги Домусчиеви купуват Нова телевизия. Компанията “Адванс Медиа Груп” ЕАД и шведската медийна група Modern Times Group (MTG) подписаха договор за продажба на “Нова Броудкастинг Груп” АД. “Адванс Медиа Груп” е дъщерна компания на инвестиционния холдинг “Адванс Пропъртис” ООД, собственост на двамата братя. Стойността на сделката е 185 млн. евро. Споразумението предвижда българската компания да придобие 100% от “Нова телевизия” и мажоритарен дял в “Нет Инфо”. Сделката се очаква да бъде финализирана през второто тримесечие на 2019 г.

Братята Кирил и Георги Домусчиеви изградиха успешен бизнес в много различни сфери. Компанията им “Адванс Пропъртис” притежава 117 фирми в 23 държави от 10 различни индустрии. Всичко това е плод на дългогодишен труд и поредица от успешни сделки.

Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 г. в София. Семеен е и има три деца. Завършил е средно образование в 9-та Френска езикова гимназия “Алфонс дьо Ламартин”, в испанска паралелка. След завършване на висшето си образование придобива магистърска степен по “Индустриален мениджмънт и маркетинг” към Технически университет – София.

Брат му Георги Домусчиев след броени дни ще стане на 47 години. Той е роден на 6 март 1972 г. Завършва френската гимназия, а през 2002 г. и Техническия университет като също като брат си получава магистърска степен по “Индустриален маркетинг и мениджмънт”. И той е женен и има три деца. Владее английски, френски и руски език.

След промените през 1990 г. Кирил Домусчиев, заедно с брат си Георги, учредяват няколко дружества, занимаващи се с производство и търговия на облекла и обувки. През 1996 г. основават приватизационен фонд “Напредък Холдинг” АД, чрез който придобиват акции в редица дружества. Една от тези компании е производителят на велосипеди и мотокари “Балкан” АД, в която майката на братя Домусчиеви – Маргарита, е назначена за директор от 1997 г. до 2009........

© Труд