We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

ВЕРА БЕЗ ДЕЛА ЈЕ МРТВА

2 0 0
15.02.2019

Сама реч (сна)лажљив каже како се данас најлакше може постати успешан

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије, наших пријатеља, деце, рођака умире од рака изазваног НАТО бомбама. Нико не одговара.
Из Законоправила Светог Саве (Миодраг М. Петровић, Законоправило, Жича, 2004) Правило 45 на страни 526: Хришћанин који вређа Христа, од имена (хришћанин) неће имати користи. Тумачење: Вера без дела је мртва. Јер никаква корист од имена, чему звати се хришћанином, а Христове заповести одбацивати и рђавим поступцима вређати Гa.
Давно записано. Неки ће рећи застарело. Прегазило време. Реалност је данас другачија. Важно је бити успешан. Успешан човек мора бити прагматичан и сналажљив у гледању на свет око себе. Да ли такав став на свет око, поред, изнад или испод себе значи прихватање потпуне, огољене неистине? Чак и кад знамо да је лаж што други причају. Или, што је још горе, сами почнемо исту лаж говорити. Знамо да је лаж, али је говоримо и себе зовемо хришћанином. А сама реч (сна)лажљив каже како се данас најлакше може........

© Печат