We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Иванка Тръмп – Световни амбиции

4 0 1
17.01.2019

„Една лъжа може да обиколи половината свят докато истината още си връзва обувките.“ Казал навремето американският писател Марк Твен в собственото си прозрение, че хората винаги ще намират повече интерес в обсъждането на лъжи, отколкото на истини. Така и с приблизително осемте часа около новината по-рано тази седмица, че дъщерята на американския президент Доналд Тръмп, Иванка, е спрягана за следващият президент на Световната банка.

Но да бъдем честни – когато първоначалният източник на информацията е британският всекидневник “Файненшъл Таймс”, залагаш на авторитета. Пък и с Доналд Тръмп в Белия дом, в ерата на “фалшивите новини”, “пост-истината” и какво ли още не, “Големият бял баща” предложи дъщеря си за президент на Световната банка си звучи доста правдоподобно. Колкото да го чуеш/прочетеш и пропуснеш покрай ушите. От тази страна на света е от най-малките проблеми. Изтребители трябват, джанъм! Откъдето следва, че около британската дандания във вторник е възможно да сте пропуснали официалното опровержение на Вашингтон, че Иванка Тръмп не е разглеждана като потенциален кандидат за приемник на американеца Джим Йонг Ким начело на международната финансова институция. Да бъдем сериозни, нали?!
За сметка на това от Белия дом уточняват, че американският министър на финансите Стивън Мнучин и новият началник на кабинета на президента Мик Мълвейни са се обърнали лично към “Първата дъщеря” за съдействие в номинирането на американския кандидат за директор на Световната банка, заради богатият й опит в съвместна работа с ръководството на институцията последните две години. Сбърчихте ли вежди? Така, така. Изявлението припомня също така, че съвместно с Ким, за последните две години Иванка Тръмп........

© Труд