menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Υπό το βλέμμα της πατριαρχίας

29 0
02.06.2026

Ενας αριθμός... 30% μικρότερο από αυτό των ανδρών συντρόφων τους ήταν το μέσο εισόδημα των γυναικών στην ΕΕ σύμφωνα με στοιχεία του Δείκτη Εμφυλης Ισότητας για το 2025.

Το πλεονέκτημα του να ρίχνεις καμιά ματιά στη σόουμπιζ είναι ότι εκεί εμφανίζονται – πολλές φορές διογκωμένες – συμπεριφορές και νοοτροπίες που, ενώ είναι κυρίαρχες στην καθημερινότητά μας, δεν γίνονται αντιληπτές. Πράγματα που αναπαράγουμε σαν να είναι απολύτως φυσικά στις σχέσεις με τους οικείους μας, όταν τα βλέπουμε να επαναλαμβάνονται από τις διασημότητες, κάπως μεγεθύνονται, γίνονται πιο κινηματογραφικά.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι έτσι θα διακρίνουμε και τον προβληματικό τους χαρακτήρα, όπως ίσως θα ήλπιζε κανείς. Αντίθετα, πολλές φορές αυτή η μετατροπή σε θέαμα οδηγεί σε περαιτέρω εμβάθυνση της προβληματικής στάσης, συμπεριφοράς, νοοτροπίας. Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη του θεάματος και βρίσκουμε τους εαυτούς μας ελκυστικότερους, κάπως σαν ένα ανάποδο τσίρκο όπου η παραμόρφωση βελτιώνει αντί να καταστρέφει τις γραμμές.

Η θλιβερή είδηση του θανάτου της Γωγώς........

© Το Βήμα