Осврћући се на усвајање срамне Резолуције о Сребреници у УН, Српски покрет Двери сматра да је у Србији више него икада потребно јединство, као и јасан одговор на ову провокацију и ново понижење Срба. Тај одговор, за почетак, мора бити бар усвајање резолуције у НСРС која ће обухватити жртве нашег народа у НДХ над којим је почињен геноцид. С тога је важно да одредимо један датум који би се обележавао као дан сећања на те жртве, а онда и да се направи свеобухватан музеј геноцида који би се бавио тим питањем. Потребно је и да се законски санкционише негирање геноцида и да се у свим школским програмима, али и у медијима говори са пуним пијететом према српским жртвама. О тим темама и свему што прати исте неопходно је да се упозна и међународна јавност, за шта имамо подршку дела међународне заједнице на челу са Русијом и Кином. Република Српска је то учинила пре девет година па је крајње недопустиво да Србија, као матица свих Срба, и даље чека са доношењем овакве резолуције.

Двери позивају власт да без одлагања на дневни ред Народне скупштине стави предлог Резолуције о геноциду у НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима, чиме ћемо истаћи да је култура сећања на страдање српског народа у 20. веку преко потребан елемент образовања младих нараштаја и нашег потомства. Свакоме ко иоле познаје историју и политичку ситуацију у свету јасно је да ће наше милионске жртве престати да постоје уколико управо ми не негујемо културу сећања, јер их осим нас нико неће ни помињати ни памтити нарочито ако се узме у обзир да се од стране САД, Немачке, Велике Британије и колективног запада у целини од Србије и српског народа уместо жртве прави највећи светски злочинац.

У Србији више него икада потребно јединство, као и јасан одговор на ново понижење Срба. Тај одговор, за почетак, мора бити бар усвајање резолуције у НСРС која ће обухватити жртве нашег народа у НДХ над којим је почињен геноцид

Подсећања ради посланичка група Српског покрета Двери је у новембру 2016. године предала НСРС предлог Декларације о геноциду над Србима Јеврејима и Ромима у НДХ, али тада због недостатка политичке воље владајућих странака иста није ушла у разматрање. Верујемо да нам је свима јасно да је подршка овој Резолуцији изнад сваке дневне политике, сваког појединца и свих наших неразумевања по свим другим питањима. Каква је то будућност нашег потомства ако у нама нема свести, савести и одговорности да препознамо највеће стратиште и мучеништво свог српског народа као што је Јасеновац, Јадовно, Клепци, Пребиловци, Јастребско.

Такође сматрамо да наметање Србима жига „геноцидног народа“ може представљати озбиљан проблем за будућност наше деце. Очигледно да је циљ да се лаж прогласи истином, да се унитаризује или угаси Република Српска, као и да се додатно посвађа и подели народ у Црној Гори.

Жиг „геноцидног народа“ може представљати озбиљан проблем за будућност наше деце. Очигледно да је циљ да се лаж прогласи истином, да се унитаризује или угаси Република Српска, као и да се додатно посвађа и подели народ у Црној Гори

Потребно је, осем Јасеновца, навести и остале концентрационе логоре у НДХ као што су: Копривница, Јадовно, Керестинец, Стара Градишка, Крушчица, Лепоглава, Паг, Ђаково, Цапраг, Госпић, Тења, Доња Градина, Лобор, Метајна, Јастребарско, Сисак, Јабланец и Горња Ријека. Сви ови логори недвосмислено су били оформљени ради биолошког уништења српског народа, исказујући геноцидну мисију НДХ.

Због свега горе наведеног, актуелна власт мора под хитно да усвоји поменуту Резолуцију о геноциду над српским народом у 20. веку и тиме јасно стави до знања свим међународним институцијама и установама да неће мирно гледати на агресивно фалсификовање и прекрајање историје.

Борко Пушкић

Члан Привремне управе Српског покрета Двери

(НСПМ)

QOSHE - Хитно донети Резолуцију о геноциду над Србима, ... - Борко Пушкић
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Хитно донети Резолуцију о геноциду над Србима, ...

27 0
25.05.2024

Осврћући се на усвајање срамне Резолуције о Сребреници у УН, Српски покрет Двери сматра да је у Србији више него икада потребно јединство, као и јасан одговор на ову провокацију и ново понижење Срба. Тај одговор, за почетак, мора бити бар усвајање резолуције у НСРС која ће обухватити жртве нашег народа у НДХ над којим је почињен геноцид. С тога је важно да одредимо један датум који би се обележавао као дан сећања на те жртве, а онда и да се направи свеобухватан музеј геноцида који би се бавио тим питањем. Потребно је и да се законски санкционише негирање геноцида и да се у свим школским програмима, али и у медијима говори са пуним пијететом према српским жртвама. О тим темама и свему што прати исте неопходно је да се упозна и међународна јавност, за шта имамо подршку дела међународне заједнице на челу са Русијом и Кином. Република Српска је то учинила пре девет година па је крајње недопустиво да Србија, као матица свих Срба, и даље чека........

© НСПМ


Get it on Google Play