Στόχος για τη ΝΔ είναι οι ψηφοφόροι που ασπάζονται τη λογική και τον ρεαλισμό ανεξάρτητα από την κομματική προέλευση

Η απρόσμενη σε μέγεθος νίκη της ΝΔ στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής δεν σημαίνει ότι είναι δεδομένη η αυτοδυναμία της στις επόμενες.

Αυτό δεν αποτελεί πρόβλεψη αλλά μια λογική επισήμανση, αφού οι κάλπες που θα στηθούν στις 25 Ιουνίου θα είναι άδειες. Δεν θα περιέχουν τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου. Αυτές πέρασαν. Τέλειωσαν. Άφησαν το αποτύπωμά τους. Δημιούργησαν νέα πολιτικά δεδομένα. Αλλά δεν αποτελούν αποτέλεσμα τετραετίας. Την τετραετία θα κρίνει το αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου και μόνον αυτό. Οι συγκεκριμένες διευκρινίσεις είναι αναγκαίες, γιατί πολλοί θεωρούν ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί. Η άποψη «ψήφισα στις πρώτες εκλογές. Δεν θα πάω να ψηφίσω στις δεύτερες. Το αποτέλεσμα έχει κριθεί», ακούσθηκε πολλές φορές σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ την εβδομάδα που μεσολάβησε, γεγονός που δείχνει ότι δεν έχει γίνει, ακόμη, συνείδηση στο εκλογικό σώμα ότι η τελική κρίση έρχεται στις 25 Ιουνίου. Μια κρίση που δεν έχει διασφαλιστεί, καθώς πολλοί από τους νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους συντάχθηκαν με τη ΝΔ, δηλώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να πάνε να ψηφίσουν επειδή θα εργάζονται σε κάποιο νησί…

Όλα αυτά δείχνουν ότι τα στελέχη της ΝΔ πρέπει να κάνουν πιο έντονο αγώνα στις προσεχείς εκλογές. Χωρίς αλαζονεία, αλλά με προβολή όλων όσα διακυβεύονται, πρέπει να πεισθούν και πάλι οι Έλληνες να διαφυλάξουν με την ψήφο τους τη σταθερότητα και την ομαλή πορεία σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Το παρήγορο είναι ότι το χαστούκι που έδωσαν στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής στον λαϊκισμό ήταν τόσο ηχηρό που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να ξαναβρεί βηματισμό προς θετικά εκλογικά αποτελέσματα. Πολύ περισσότερο, αφού πιέζεται και από το αναζωογονημένο ΠΑΣΟΚ το οποίο διεκδικεί τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της αντιπολίτευσης. Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι κατηφορική και για έναν ακόμα λόγο.

Οι ψηφοφόροι που είχε προσελκύσει από το ΠΑΣΟΚ, από το 2012 και μετά, ήταν κυρίως ψηφοφόροι που ακολουθούν κόμματα με κυβερνητική προοπτική. Ψηφοφόροι που είχαν μάθει να συναλλάσσονται με την εξουσία. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνεται από την εξουσία είναι πιο εύκολος ο επαναπατρισμός τους στο ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα περιφερόμενα «ορφανά» της Κεντροαριστεράς ποτέ δεν αποτέλεσαν εκλογική στόχευση για τη ΝΔ, αφού πρόκειται για τους ίδιους που εύκολα αναπαράγουν το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» σε όποιο κόμμα κι αν στεγάζονται.

Στόχος για τη ΝΔ είναι οι ψηφοφόροι που ασπάζονται τη λογική και τον ρεαλισμό, είναι αντίθετοι στην τοξικότητα και τον διχασμό και επιδίωξή τους είναι η πρόοδος της Ελλάδας, ανεξάρτητα από την κομματική τους προέλευση. Οι εκλογές της 21ης Μαΐου έδειξαν ότι αυτή η ομάδα των ψηφοφόρων αποτελεί εκλογική πλειοψηφία και μπορεί να εξασφαλίσει τη σταθερότητα στη διακυβέρνηση της χώρας και την πρόοδο στην οικονομία. Η κίνηση στο Χρηματιστήριο την επομένη των εκλογών και το επιτόκιο στο δεκαετές ομόλογο δανεισμού που έπεσε σε επίπεδο χωρών του G7 σημαίνουν πολλά για το τι προσδοκούν οι αγορές για την πορεία της χώρας μας. Η δική μας ψήφος στις 25 Ιουνίου θα καθορίσει αν αυτή η θετική πορεία θα διασφαλιστεί ή όχι.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 28/5

TAGS:

Ακολουθήστε τα parapolitika.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Instagram

QOSHE - Τίποτα δεν έχει κριθεί! - Γιώργος Κοντογιάννης
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Τίποτα δεν έχει κριθεί!

3 1
29.05.2023

Στόχος για τη ΝΔ είναι οι ψηφοφόροι που ασπάζονται τη λογική και τον ρεαλισμό ανεξάρτητα από την κομματική προέλευση

Η απρόσμενη σε μέγεθος νίκη της ΝΔ στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής δεν σημαίνει ότι είναι δεδομένη η αυτοδυναμία της στις επόμενες.

Αυτό δεν αποτελεί πρόβλεψη αλλά μια λογική επισήμανση, αφού οι κάλπες που θα στηθούν στις 25 Ιουνίου θα είναι άδειες. Δεν θα περιέχουν τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου. Αυτές πέρασαν. Τέλειωσαν. Άφησαν το αποτύπωμά τους. Δημιούργησαν νέα πολιτικά δεδομένα. Αλλά δεν αποτελούν αποτέλεσμα τετραετίας. Την τετραετία θα κρίνει το αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου και μόνον αυτό. Οι συγκεκριμένες διευκρινίσεις είναι αναγκαίες, γιατί πολλοί θεωρούν ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί. Η άποψη «ψήφισα στις πρώτες εκλογές. Δεν θα πάω να ψηφίσω στις δεύτερες. Το αποτέλεσμα έχει κριθεί», ακούσθηκε πολλές φορές σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ την........

© Παραπολιτικά


Get it on Google Play