Двете опозиционни партии в предния парламент - ГЕРБ и ДПС, спечелиха повече доверие и повече депутатски мандати от трите управляващи партии в правителството на Кирил Петков - ПП, БСП, ДБ. Съотношението е 103 на 98. Това означава, че избирателите отхвърлиха политиката на правителството на Кирил Петков. Гласуваха недоверие на тази политика. Тоест, новоизбраният парламент би подменил волята на избирателите, ако излъчи кабинет, който следва линията, включително кадровите решения, на проваленото управление на "промяната".

Не бива да има илюзии, че такава подмяна на вота ще има плачевни резултати - висока нестабилност (независимо от аритметичното мнозинство в парламента) и ескалация на кризисните процеси. Такава подмяна ще превърне подобно правителство в още по-мразено от това на Кирил Петков. А оттам до свалянето му от власт, включително чрез стихийни улични бунтове, разстоянието е критично малко. България няма нужда от това. България очевидно не иска това. В консултациите за нов кабинет този вот трябва да бъде вземан предвид. Дори и субекти от предишното управление да участват в състава на ново правителство, то техните теми и кадрови заявки трябва да бъдат разлежжани именно през тази призма - като загубили обществено доверие на мнозинството.

(От фейсбук, заглавието е на редакцията)

QOSHE - Избирателите отхвърлиха политиката на правителството на Кирил Петков - Д-Р Борислав Цеков
menu_open
Columnists . News Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Избирателите отхвърлиха политиката на правителството на Кирил Петков

7 0 23
06.10.2022

Двете опозиционни партии в предния парламент - ГЕРБ и ДПС, спечелиха повече доверие и повече депутатски мандати от трите управляващи партии в правителството на Кирил Петков - ПП, БСП, ДБ. Съотношението е 103 на 98. Това означава, че избирателите отхвърлиха политиката на правителството на Кирил Петков. Гласуваха недоверие на........

© Труд


Get it on Google Play