We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

От голо съблазняване следва скромен успех

5 0 38
24.09.2021

Политическите прелъстители искат 121 депутати и 1500 дни, за да ощастливят избирателите

Изборният резултат на ППППППП вероятно ще е по-близо до 3, отколкото до 30 процента

В хода на дебатите в Народното събрание за актуализацията на бюджета по настояване на служебното правителство предизборната дандания навлезе във финалната права. Произлезе отблъскващ популизъм с надпревара, кой повече да даде на пенсионерите и отчаяните. Съвместна манипулация, че са сторили голямо добро за бедните гладните и хлипавите.

Нелепа радост демонстрират дуо министри-харвардци, опитващи да си припишат някакви заслуги при изпълнението на тяхната молба. Слънчевите им самооценки не се подкрепят и в малка степен от факти и здрави аргументи. Актуализацията не касае бюджета на служебното правителство, а това на Борисов, при чието управление е формирана част от излишъците.

Другата част е резултат от сериозната инфлация, скочилите нагоре цени и неизбежно повишените разходи на населението. От очевидно кухи приходи в бюджета няма как да се получи реално повишаване на доходите. Има само частично компенсиране за повишените разходи, чрез които предварително им взеха паричките за актуализацията. Хвалбите на президента за някакъв рекорден икономически ръст са напълно неоснователни, просто напомпва с кух авторитет Кирил Петков и Асен Василев.

А инфлацията продължава с неизбежната перспектива за стръмно покачване на цената на енергията. С очевидните от това последствия за фирмите в индустрията и за джобовете на хората. Няма плюсове от работата на министерството на енергетиката. Обективно е несправедливо, но повечето минуси ще се пишат на правителството „Янев“, присъщо е на масовата психика.

Тъй като се нагърби с неизпълними за 2-3 месеца свърхзадачи, изискващи години упорита работа при много по-добри обективни условия. Над кабинета надвисва заплахата от срутване на каквото........

© Труд


Get it on Google Play