We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Полезните идиоти на Путин

4 0 1
23.09.2021

„Полезните идиоти на Путин“ е често използвана фраза, визираща групи хора, които несъзнателно подпомагат пропагандата на президента на Руската федерация. Обикновено за такива се припознават една от следните групи:

Съветофилите - много различна група от русофилите, предвид че СССР на практика унищожава Руското царство. Соц-носталгиците - тези, чиято младост е съвпаднала със съветската окупация и бъркат биологичната неизбежност на това вече някои органи да не работят както трябва, със смяната на режима.
Недостатъчно пламенни ЕВРОАТЛАНТИЦИ, които са склонни да поставят дори под най-малко съмнение какъвто и да е аспект от пътя, истината и живота на нашия ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН ИЗБОР.

Да създадеш герой насила

Руската федерация е страна с голям и увеличаващ се дял мюсюлманско население, с намаляващ дял на етническо руско население, с огромно количество аборти и сексуално-предавани болести и наркотична епидемия. Припознаването u като някакъв алтернативен консервативен рай, може да бъде направено само от някоя от първите две вече споменати групи. Несъмнено държавната пропаганда на Русия играе немалка роля. Но особено в България, най-отговорни за повишаващият се рейтинг на Путин не са мнимите тролове във форума на „Дневник“. Това са точно хората, които уж трябва да се грижат за образа на САЩ и Европа в България.

Парадоксите на лицемерието

Най-дразнещият аспект и основна причина за обратния ефект е откровеното лицемерие. Гледката как бивши агенти на Държавна сигурност, висшата клика на комунистическата партия или техните наследници изведнъж започват със същия почти религиозен плам да защитават безкритично всичко що идва „от........

© Труд


Get it on Google Play