We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Битката срещу традиционното семейство – все по-яростна

4 0 248
15.06.2021

Всеки позволил си да изкаже несъгласие с ЛГБТИ идеологията е заклеймяван не само от активистите, но и от медии, които не са наясно за какво става дума

София прайд беше модерен за телевизиите, които пропуснаха, че има хиляди, които подкрепиха в същия ден българските традиции

За 13-та година (а не за 14-та поредна, както твърдят всички медии, защото миналата имаше само онлайн концерт) се проведе София прайд. Тази година организаторите обявиха, че събитието ще е „в подкрепа на равноправието на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър, интерсекс (ЛГБТИ) и куиър хората”, а "мисията на прайда е да повиши видимостта на тази общност, да поддържа обществения дебат за приемането им, и да покаже на нехетеросексуалните в България, че не са сами".

Дни преди събитието, на 8 юни, организаторите разпространиха и призив към институциите и политическите партии, в който изискаха държавните институции – президентство, министерски съвет, съдебна власт, местна власт, както и всички публични политически лица, да се изправят срещу „формализираната омраза; срещу насилието и безнаказаната саморазправа; и не на последно място – срещу политическия ПР, плащан с безопасността, спокойствието и свободата на една група български граждани”. Те обвиниха всички, които през изминалите седмици протестираха срещу агресивната им кампания за промотиране на събитието, както и срещу филма от София Прайд Филм Фест – „Змия”, в хомофобия и омраза, като дори осъдиха и „евентуалните престъпления” срещу общността.

За пръв път София Прайд се провежда на 28 юни 2008 г. под надслов „Аз и моето семейство“, следващият е под мотото „Приятелство под дъгата” и т.н., но тази година се чуха и гласове, че всъщност прайдът има и политическо послание, а именно – узаконяването на еднополовите бракове.

Много от участниците твърдят, че техните искания са подкрепени от все повече хора, като за доказателство........

© Труд


Get it on Google Play