We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

De angst van de reiziger om zijn valies

1 4 32
12.07.2018

Bij iedere vliegtuigreis vraag ik het me opnieuw af. Ik vermoed dat het bij u niet anders is. Je hebt net ingecheckt en je ziet je valies - voorzien van een wikkel met barcode - in de ingewanden van de luchthaven verdwijnen. Ze zal toch op de juiste bestemming aankomen?

Pech kan op de loer liggen, zoals met de kapotte transportband in Zaventem. Als ik dit tik staan er nog duizend achtergebleven koffers stof te vergaren in een hangar, lees ik op VRTNWS.be. Ze komen wel terecht, belooft de luchthaven, maar niet per se vandaag of morgen. Brussels Airlines voegt er nog snel aan toe dat het om overmacht gaat, en dat de getroffen reiziger geen recht heeft op compensatie.

Een andere mogelijkheid - al is het woord in deze slecht gekozen - is dat de koffer wel degelijk opstijgt, maar niet naar de bestemming die de reiziger in gedachten had. Namelijk de zijne (M/V).

Ik heb het een paar keer mogen ervaren: je staat in een verre luchthaven en wacht tot jouw koffer onzacht uit een donker gat wordt gespuugd en op de........

© VRT NWS