We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Donald Trump verdient nu de Nobelprijs voor de Vrede

5 35 913
13.06.2018

“Give peace a chance”, het nummer is van John Lennon en Yoko Ono. Het nummer is bijna 50 jaar oud, het lied kon zomaar de beelden begeleid hebben van de handdruk tussen Donald Trump en Kim Jong Un. Net zoals het lied, is het conflict tussen het socialistische Noord-Korea en de Verenigde Staten een relict van de Koude Oorlog.

Amper een half jaar nadat Donald Trump en Kim Jong Un een hevige woordenstrijd uitvochten, herinner u Trumps uitspraken over “little rocketman” en de uitspraken van Kim over een “mentally ill dotard (seniel, dementerend), gaven beiden elkaar de hand in Singapore.

Een onwaarschijnlijk succes en sterk in contrast met de oorlogstaal van rond de jaarwisseling. Maar zoals misschien sommigen nog niet weten, Trump is altijd aan het onderhandelen, toen dus ook.

De critici waren snel klaar om Trump af te branden: “het akkoord stelt weinig voor”, “er staat niks concreet in”, “mensenrechten werden niet besproken”,.... De critici gaan echter voorbij aan wat er wel in het akkoord staat (bron:vrtnws.be).

1. De Verenigde Staten en Noord-Korea verbinden zich ertoe om een nieuwe relatie tot stand te brengen in overeenstemming met de twee volkeren en met het oog op vrede en welvaart.

2. De Verenigde Staten en Noord-Korea zullen hun inspanningen bundelen om een stabiel vredesregime op het Koreaanse schiereiland op te bouwen.

3. De herbevestiging van de verklaring van 27 april 2018 dat Noord-Korea zich ertoe verbindt om een volledige nucleaire ontwapening van het Koreaanse........

© VRT NWS