We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

La trucada de Torra a Puigdemont des del TGV, en tornant de Madrid

2 0 2
10.07.2018

TEMA DEL DIA
Conversa. Acabada de la conferència de premsa de Blanquerna, el president Quim Torra va anar cap a l’estació d’Atocha de Madrid per agafar el TGV de les sis de la tarda que l’havia de portar a Barcelona, després d’un dia intens a Madrid, per la reunió amb Pedro Sánchez. De dalt del tren estant, va trucar amb el mòbil al president Puigdemont per explicar-li com havia anat la reunió. Va ser una conversa llarga, en què Torra no va estalviar detalls sobre la trobada, el bon clima que la va presidir, però també la dificultat d’arribar a acords de fons, com l’autodeterminació, i l’escepticisme per la resposta del govern espanyol. Un escepticisme que comparteix Puigdemont, tot i que també va valorar positivament la reunió. Abans d’arribar a Barcelona encara es van bescanviar uns missatges per escrit via WhatsApp. La coordinació entre els dos presidents és constant i entra dins la normalitat institucional de les seves agendes.

Però la valoració positiva que fa el govern de la reunió amb Sánchez ha estat qüestionada per alguns sectors independentistes, que expressen decepció per la manca de resultats i consideren que forma part d’un tomb cap a l’autonomisme. El primer a tallar aquestes crítiques ha estat Puigdemont, que amb un piulet matinal ha recordat: ‘Fa anys diem que la solució ha de ser política i ara ja ho diuen a la Moncloa.’ Puigdemont ha defensat el diàleg sense condicions i ha reiterat, per si algú en tenia dubtes, que l’objectiu continua essent la República Catalana. ‘Tot això és el que ha dit i fet el MHP Quim Torra’, ha sentenciat, tot fent pinya amb el president.

Amb aquest missatge Puigdemont fa dues coses. La primera, talla les crítiques a Torra i les especulacions sobre una possible frenada o........

© VilaWeb