We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

La ‘balcanització’ del llenguatge dels polítics unionistes

2 100 0
24.07.2018

TEMA DEL DIA
Pacífica.
Ahir, hi va haver una manifestació per l’Adrià Carrasco, el noi del CDR d’Esplugues de Llobregat perseguit per la Guàrdia Civil acusat de terrorisme i que ha aconseguit d’exiliar-se. Al final de la manifestació, que va transcórrer pacíficament pel centre de Barcelona, els Mossos d’Esquadra van encapsular una part dels assistents, els van identificar i els van escorcollar de dalt a baix. Poques hores després, en plena nit, un grup d’ultres ha atacat els casals Tres Voltes Rebel de Nou Barris i la Bogadera d’Horta i els han deixat plens de pintades feixistes. Els autors són del grup ultra Democracia Nacional, que no han tingut inconvenient a reivindicar l’atac deixant les seves sigles a la façana dels casals. Aquest matí, un grup més reduït ha tornat a passar per davant del casal de Nou Barris, per fer befa, i s’han assegut a fer un cafè a la terrassa del bar La Moreneta, a prop del casal. Se saben impunes, i exhibeixen la seva impunitat desacomplexadament. Ningú no els identificarà, ningú no els encapsularà ni els escorcollarà.

Això ha passat quan a la retina de molts encara hi ha l’entrada del cotxe a la plaça de Vic per envestir contra les creus grogues (un error estètic i semiòtic) que representen els presos i els exiliats. El conductor ha estat detingut, però la seva defensa al·lega que té problemes psicològics per treure-li càrrega política. I tot això, quan el policia espanyol que va agredir el fotògraf Jordi Borràs encara no ha estat detingut.

La situació de violència contra l’independentisme ha arribat a nivells insostenibles i obliga el govern català a actuar d’urgència a tres nivells. En l’àmbit policial, s’ha de millorar la prevenció, la informació i afinar els criteris d’actuació, perquè no té cap sentit que els Mossos escorcollin independentistes al passeig de Gràcia mentre els ultres campen impunement assaltant casals a Nou Barris i Horta. Amb un conseller com Miquel Buch, que és conscient del problema, això s’ha d’acabar. No se li pot escapar de les mans, perquè algun dia algun ultra es passarà de la ratlla i hi haurà una desgràcia. Fa massa temps que ho busquen.

En l’àmbit institucional, el president Torra ha demanat que es convoqui de manera urgent la Junta de Seguretat per, entre altres motius, abordar els atacs feixistes que es repeteixen a Catalunya des de fa mesos. No crec que serveixi de gaire, trobar-se amb els representants dels cossos i forces de seguretat de l’estat espanyol, perquè l’agressor de Jordi Borràs, policia estatal, encara no l’han detingut. I avui mateix la Guàrdia Civil ha identificat els batlles que........

© VilaWeb