We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Borrell ressuscita el Duque de Alba per defensar Espanya

2 12 0
17.10.2018

TEMA DEL DIA

Imatge. Pedro Sánchez va fitxar Josep Borrell per millorar la imatge d’Espanya a Europa i intentar revertir el relat que l’independentisme ha aconseguit instaurar de l’estat espanyol com un país poc democràtic, amb presos polítics i una separació de poders més que qüestionable. La victòria de l’independentisme en aquest terreny l’ha reconeguda el mateix Borrell però les seves maneres estan demostrant que a Sánchez li està sortint el tret per la culata. Posar Borrell a millorar la imatge d’Espanya és com posar Rodrigo Rato a millorar la imatge de la banca espanyola.

Retirar les credencials diplomàtiques al representant del govern de Flandes per unes declaracions crítiques amb Espanya del president del parlament d’aquell país, Jan Peumans, és un error greu per part de Borrell, perquè encara degrada més la imatge d’Espanya, que genera un conflicte diplomàtic per un tema de llibertat d’expressió. I demostra un gran desconeixement del sistema federal belga, justament ell, que va de federalista. El federalisme de Borrell és una màscara per dissimular el seu jacobinisme furibund. Una persona que va proclamar que s’havia de fumigar Catalunya perquè hi havia massa independentistes molt diplomàtic no pot ser.

El que molesta a Borrell és que Flandes, i per extensió Bèlgica, s’hagi convertit en el refugi de part del govern de Puigdemont i la seva justícia no s’hagi plegat al fals relat creat pel jutge Pablo Llarena. Borrell va ser dels que va trucar a Sánchez perquè el govern espanyol es fes càrrec de la defensa del jutge Llarena en la querella que li va interposar Puigdemont davant la justícia belga, quan el president espanyol tenia decidit no intervenir perquè es tractava d’un afer privat. Borrell el va convèncer i el govern espanyol ja s’ha gastat mig mil·lió d’euros en la defensa del jutge en un cas que encara està pendent de resolució.
Però cada relliscada de Borrell és una victòria per l’independentisme català. El ministre d’Exteriors segueix el camí dels seus antecessors del PP, Alfonso Dastis i José Manuel García–Margallo, que es van convertir en els millors agents per internacionalitzar el procés amb les seves pressions diplomàtiques matusseres, les seves mentides i les seves manipulacions a la premsa mundial, desmentibles per qualsevol professional ben informat. Ernest Maragall li hauria de donar una ambaixada catalana si el fan fora del govern........

© VilaWeb