We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Keskustaoikeisto vai vihervasemmisto?

1 3 29
11.07.2018

Kansanedustajan mukaan ensi keväänä valittavana on Antti Rinteen vihervasemmisto tai Petteri Orpon keskustaoikeisto.

Kunnallisalan kehittämissäätiön puoluetutkimus on antanut tänä kesänä monet otsikkoaiheet lehdille, mutta myös paljon pohdittavaa meille poliitikoille ja puolueillemme. Laajan tutkimuksen yksi osa kertoo suomalaisten suhtautumisesta eri puolueisiin ja oikeastaan niiden vaalipuheisiin ja -lupauksiin.

RKP nousee tässä pienenä puolueena ykköseksi: puolueeseen kohdistuu yleisesti ottaen vähiten epäluottamusta. RKP:n äänestäjät luottavat omaan puolueeseensa. Luotto palkittiinkin pitkään hallitusvastuulla, jolla omille äänestäjille on taattu tärkeät perusasiat.

RKP:n ykköspaikka tutkimuksessa tulee 39 prosentin kannatuksella eli lähes neljä kymmenestä uskoo täysin tai jossain määrin puolueen vaalilupauksiin. Seuraavina vaalilupausten luotettavuudessa tulevat käytännössä tasatuloksella SDP, vihreät ja kokoomus. Seuraavan ryhmän muodostavat KD (34 %) ja vasemmistoliitto (32 %).

Mutta ehkä kovin uutinen on se, että Juha Sipilän johtama keskusta on kaukana muista puolueista. Keskustan lupauksiin luottaa vain nipin napin joka neljäs suomalainen.

Jumboina on tuttu kiistakaksikko eli ”avioeron” kokeneet siniset ja perussuomalaiset. Jaettu viimeinen sija on sinisellä tulevaisuudella (18 %) ja perussuomalaisilla (18%), joiden........

© Verkkouutiset