We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Lait vahvistavat turvallisuuspolitiikkaa

5 0 2
12.10.2018

Syyskuun lopulla otsikoihin nousi suomalaisten viranomaisten Turun saaristossa suorittama laaja yhteisoperaatio.

Kyseessä on keskusrikospoliisin mukaan talousrikosepäily, jonka keskiössä ovat saaristossa kiinteistöjä omistavat ulkomaalaistaustaiset henkilöt.

Vaikka ulkomaalaisten tappiolliset tai epäilyttävät kiinteistökaupat eivät tietenkään ole sellaisenaan rikos eikä talousrikosepäily kuulosta lähtökohtaisesti turvallisuusongelmalta, tapahtumat ovat jälleen osoitus siitä, miten turvallisuuspoliittinen toimintaympäristön arviointi on muuttunut viime vuosina haastavammaksi. Tutkinnan kohteena olevan Airiston Helmi -yhtiön taustalla vaikuttava laajempi ilmiö on ulkomaalaisten kiinteistöjen sijainti sotilasstrategisesti tärkeiden kohteiden läheisyydessä.

Euroopan turvallisuusilmapiirin kiristyminen on pitänyt sisällään voimapolitiikan lisäksi hybridivaikuttamiseksi kutsuttuja matalan intensiteetin haasteita ja provokaatioita. Näihin lukeutuvia toimenpiteitä ovat esimerkiksi vaalivaikuttaminen, informaatiotilan tahallinen sekoittaminen sekä ei-valtiollisten toimijoiden hyödyntäminen omien tavoitteiden........

© Verkkouutiset