We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Valinnanvapauden voitto

3 2 46
11.07.2018

Huoli pois, valinnanvapaus on sote-uudistuksessa toteutumassa laajasti.

Sote-uudistus puhuttaa myös kesälomakaudella. SuomiAreenallakin tullaan kuulemaan sote-uudistuksesta monenlaista näkökulmaa, puolesta ja vastaan. Uudistuksen vastustajien vauhtisokeus näyttää ottavan entistä enemmän kierroksia, kun kaikista käänteistä huolimatta välttämätön reformi etenee.

Kesäkuun lopussa yhden pohjanoteerauksen teki Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS), joka väitti tiedotteessaan Suomen olevan maailman paras sairaanhoidon laadussa ja saatavuudessa. Tosiasiassa suomalainen terveydenhoitojärjestelmä on yksi EU:n epätasa-arvoisimmista juuri hoitoon pääsyssä.

Vaikka jälkikäteen on kuultu selityksiä tiedotteen tarkoituksesta, ei ainakaan minulle jäänyt
epäselväksi tarkoitus. HUS on muutenkin kunnostautunut kahden johtajansa voimin puskista ampuvaksi vastavoimaksi koko uudistukselle. Lieneekö tällä toiminnalla edes omistajien hyväksyntää.

Mediassa kokoomuksen kilpailijoiden ja ”helppoheikkien” lähes kansanhuviksi on tullut hokema, että valinnanvapaudesta olisi jäämässä jäljelle vain murusia sote-uudistuksessa. Pitkään tätä seuranneena voin kertoa: huoli pois, valinnanvapaus on toteutumassa laajasti.

Keskustelussa on hyvä palauttaa mieliin pitkän aikavälin iso........

© Verkkouutiset