We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Slovenski skakalci le statisti na novoletni zabavi?

15 1 0
30.12.2017

Kar 67 skakalcev je prispelo v Oberstdorf, kjer se je včeraj s kvalifikacijami začela že 66. novoletna turneja štirih skakalnic. Ta je na sporedu neprekinjeno od leta 1952, od leta 1996 pa se tekmovalci v Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchnu, Innsbrucku in Bischofshofnu borijo po sistemu izpadanja. Petdeset jih je razdeljenih v 25 parov, pri čemer se v finale uvrstijo vsi zmagovalci in še pet najboljših poražencev.

Nekoč bolj kot ne drugorazredno tekmovanje, na katerem je denimo leta 1965 zmagal devet let upokojeni 53-letni Poljak Stanislav Marusarz, srebrni s svetovnega prvenstva 1938 v Lahtiju, je danes prestižni skakalni dogodek, največji za olimpijskimi igrami in svetovnim prvenstvom oziroma pokalom.

In ko so domačini v igri za najvišja mesta, kot letos velja za vodilna v svetovnem pokalu, Nemca Richarda Freitaga in Andreasa Wellingerja, tam vlada prava evforija. 40.000 vstopnic za današnjo tekmo je že več dni razprodanih, tudi na kvalifikacijah je bilo prek 15.000 ljudi. Takšnega navala, pravijo prireditelji, ni bilo še nikdar.........

© Večer