We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Goran Dragić: Ma kakšni milijoni, medalja!

15 6 0
16.09.2017

Kar počne na igrišču, tako in tako vidi cel svet. A takšnega Gorana Dragića, kakršen je letos takrat, ko ni na parketu, do evropskega prvenstva nismo poznali niti novinarji. Kot da bi mu breme zadnjih reprezentančnih nastopov polagoma padalo z ramen, se zdi sproščen in pozoren, kot še ni bil nikoli. Kako je šokiral po večernem treningu pred dvobojem z Latvijo! Slovenska novinarka Sanja Modrič si je iz latvijskega tabora zaželela izjavo ene od dveh zvezd, Kristapsa Porzingisa ali Davisa Bertansa, pa ji je latvijski predstavnik za odnose z javnostmi zabrusil, da ne bo šlo. Gogi je to slišal in se ji postavil v bran: "Potem pa tudi jaz za latvijske medije ne bom spregovoril!"

A to je bilo le izjemoma, da v teh dneh ni kazal svojega ameriškega nasmeška. Čeprav mu je hurikan Irma na Floridi ogrožal osem milijonov evrov vredno vilo, je bil vedno pripravljen za pogovor, tudi za šale. Po eni od tekem v Helsinkih si je glavo kar zavil v brisačo, češ, da ga novinarji ne bi spet prepoznali in ustavljali. Prešerno je tudi razlagal, kako bo treba spiti pivo za regeneracijo ali kako bo moral Jaka Blažič dati za pico, ker je Islandcem zabil stotico. Žgečkanje ali zbadanje soigralcev med njihovimi izjavami za novinarje je itak že ritual. Ko pa se mu je zazdelo, da nima več kaj povedati, je v ogenj pred novinarje potisnil Vlatka Čančarja: "Pa glej, da boš lepo slovensko govoril. Takoj ko slišimo kakšno srbsko besedo (Čančar igra za srbski Mega Leks, op. p.), prekinemo intervju!"

"Kot da bi mu breme zadnjih reprezentančnih nastopov polagoma padalo z ramen, se zdi sproščen in pozoren, kot še ni bil nikoli"

Sam svojih ni prekinjal, tudi ko ga je predstavnik za odnose z javnostmi vlekel za roko v garderobo. Z gesto mu je Dragić nakazal, da mu obveznosti niso odveč, ko gre za javnost oziroma navijače. Pa ne uživa le ob slovenskih navijačih. Včasih se zdi, da energijo še bolj črpa od sovražnih. Grški so ga pred tekmo proti........

© Večer