We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Fenomen Luke Dončića: Ko zgreši še Gogi ...

23 4 93
23.05.2018

Še je živ spomin na Lille 2015. Komajda smo se novinarji in navijači iz Zagreba preselili tja, že smo se lahko obrnili proti domu. Poraz slovenske košarkarske reprezentance proti Latviji že v osmini finala nam je dal misliti, kako naprej. Staknili smo glave in v komentarje skoraj soglasno zapisali: morda prihaja čas za novo generacijo. Za Luko Dončića, Vlatka Čančarja, Jurija Macuro, Žana Marka Šiška, Luko Kraljevića, Blaža Mesička …

Kmalu se je pokazalo, da so za večino omenjenih te napovedi bile preuranjene. No, eden pa je prehitel še največje optimiste. Da bo Luka Dončić dve leti kasneje kot evropski prvak v idealni peterki Eurobasketa in da bo tri leta kasneje na evropski prestol kot MVP popeljal še svoj klub, si ni mislil nihče. Le kako bi si, ko je bil doslej najmlajši MVP Miloš Teodosić s 23 leti, Luka pa jih šteje 19. Če še Goran Dragić, ki je bil Dončićev 'cimer' na Eurobasketu, ni mogel vedeti, le kako bi mi? "V dveh letih bo on najboljši košarkar v Evropi," je napovedal Gogi. Zgrešil je za leto in pol.

Še predlani slovenski mediji nismo imeli niti ene prave fotografije mladeniča, ki je iz dežele odšel pri 13-ih. Improvizirali smo s spletno stranjo Reala. Intervjuja z mladoletnikom ni bilo mogoče dobiti. Danes so Dončića polni mediji z obeh strani Atlantika pa najbrž še kje. Četudi "žmohtnega" intervjuja iz mladeniča še danes ne moreš izvleči. Dončiču se vse skupaj prehitro in prezgodaj dogaja, da bi to lahko vsrkal in ubesedil.

Raje govori na........

© Večer