We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ana Drev pred Zlato lisico: Kranjska Gora mi še bolj ustreza

11 2 0
05.01.2018

Kako različno hitro športniki doživijo zenit kariere, bi znala najbolje povedati Ana Drev, 32-letna smučarka iz Šmartnega ob Paki. Le dve leti mlajša je od Tine Maze, a njena kariera je zacvetela šele, ko se je Črnjankina končala. Že tretje leto tako Drevova sodi v elitno petnajsterico veleslalomistk. A čeprav je pred dvema letoma v Flachauu in Mariboru ujela zaporedni drugi mesti, se ji premierna zmaga še vedno izmika. Kdo ve, morda pa ji uspe ta konec tedna na kranjskogorski strmini, kjer tekmuje že od mladih nog in kjer bo imela med vsemi tekmovalkami prav gotovo največ navijačev.

Ana, po odstopu v Söldnu so sledila osmo, enajsto in šesto mesto. Ste zadovoljni z uvodom v sezono?

"Hja, ker sem imela pred sezono nekaj težav s kolenom, sem v pravo formo prišla nekoliko kasneje. Pred Söldnom sem vedela, da še ne bom mogla konkurirati najboljšim, nato so se stvari zdravstveno zelo izboljšale. Prišla sem na zadovoljivo visok nivo. Dosegla sem želeni preskok, tudi na treningih prikazujem vedno boljše vožnje."

Šesto mesto na zadnji tekmi v Lienzu, kar je vaš najboljši izid sezone, je tudi najboljša napoved za Zlato lisico ...

"Ja, super je bilo. S tekmo sem bila zelo zadovoljna. Razlike so bile tako majhne, da je bilo morda še kaj več v igri. Nimam velikega zaostanka, kar je super in je dobra popotnica za Zlato lisico."

Dodano vrednost sta z ekipnim uspehom, uvrstitvijo med najboljših enajst, doprinesli še Tina Robnik in Meta Hrovat ...

"Prav zato je bil to eden mojih najlepših dni, ker smo bile ekipno tako dobre. Ekipni uspeh in vzdušje, ki posledično vlada v ekipi, mi zelo veliko pomenita."

Koliko vam osebno še manjka do najboljših, do prvih stopničk po dveh letih?

"V........

© Večer