We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Štajerec bo reševal Olimpijino "sramoto"

14 1 0
12.01.2018

V zmajevem gnezdu nič novega. Košarkarska Olimpija je, kot je to že skoraj v navadi, na polovici sezone dobila dežurnega gasilca. To bo Štajerec, Celjan Zoran Martič. Če bo nadaljeval, kot je začel, se klubu obetajo boljši časi: "Samo en trening sem vodil pred odhodom v Nemčijo, enega po prihodu in enega pred tekmo. Šele spoznavam se s shemo v napadu." Pa je v ligi prvakov že premagal Medi Bayreuth z 79:78 v gosteh.

"Zoran Martič je logična rešitev," svojo odločitev zagovarja direktor kluba Roman Lisac: "Z mladima reprezentancama je na evropskih prvenstvih osvojil zlato (2000) in srebro (1998). Veliko ekip je menjal. A Olimpija ga je vedno nekako zaobšla. Ne vem, zakaj. Po drugi strani je sem zašel marsikdo, ki ne bi bil smel." V neformalnem pogovoru je Lisac pohvalil tudi Martičevo znanje angleškega jezika, ki naj bi bilo Američanom v ekipi v veliko pomoč. Kot da morda pri odstavljenem Gašperju Okornu ni bilo tako.

Spomnimo: za Okorna je bila usodna predvsem črna serija porazov v ligi Aba, ki je v petek ekipo dokončno pahnila na predzadnje mesto v tekmovanju (enako se ji godi v osemčlanski skupini C lige prvakov). "Sramota. Pogrešam igranje v pravem moštvu. Nikoli nisem bil egoističen igralec, toda kaj storiti, ko nimaš druge možnosti? To je smešno," je takoj po tekmi na družbeno omrežje........

© Večer