We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

"Morda nas je ta generacija razvadila"

16 0 1
30.04.2018

6
let Slovenija čaka na vnovično organizacijo SP-ja divizije I.
8
let so risi redno prehajali v elito, zdaj je tega konec.
13
let je od tega, ko je Slovenija nazadnje obstala med elito.
21
let je od tega, ko je Slovenija dokončno zapustila tretjo ligo svetovnega hokeja.
136
članskih hokejistov ima Slovenija, vsak peti je torej reprezentant.

Štiriletni olimpijski ciklus se je za Hokejsko zvezo Slovenije (HZS) dokončno zaključil s svetovnim prvenstvom divizije I, iz katere slovenska reprezentanca prvič po letu 2009 ni napredovala v elitno divizijo. Skorajda vse od takrat, zadnjih osem let, je na položaju generalnega sekretarja Dejan Kontrec, ki je v tem času rise "popeljal" na dvojne olimpijske igre (in do odmevnih zmag nad Slovaki in Američani), letošnji obstanek v diviziji I pa pomeni dno njegovih dveh mandatov.

"Žal nam v vsem tem času tudi ni uspelo obstati v elitni skupini. Očitno je bilo to nedosegljivo. Po dolgih letih nismo napredovali niti iz divizije I. A preden smo denimo v mojih igralskih časih prišli iz te divizije, je tudi trajalo nekaj časa. Morda nas je aktualna generacija razvadila. Izid tega turnirja pa je bil nekoliko nepričakovan. Igrali smo toplo-hladno, a na takšnem prvenstvu je treba konstantno dobro odigrati vseh pet tekem," izkupiček reprezentance ob koncu svojega drugega mandata ocenjuje Kontrec.

Kader v Sloveniji je sicer ekstremno ozek. Po podatkih Mednarodne hokejske zveze, IIHF, ima država 1024 vseh hokejistov, od tega 136 članov. Po grobem izračunu je torej skoraj vsak peti slovenski članski hokejist že reprezentant. Vsaka odsotnost najboljših se pozna. In Slovenija je na svetovnem prvenstvu igrala brez Anžeta Kopitarja, Jana Muršaka, Žige Jegliča, Mitje Robarja, bratov Rodman ... "A letos nam elita ni........

© Večer