We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

V Levcu bi imeli železniško postajo

6 1 0
12.09.2017

Potniški promet z železnico je že desetletja postavljen na stranski tir. V preteklosti so ukinili vrsto lokalnih povezav in vozne rede skrčili na minimum. Ker z avtobusnimi progami ni nič bolje, se ne smemo čuditi, če se mesta dušijo v pločevini. Zadnje čase tudi odgovorni za promet prepoznavajo prednosti železnice v luči trajnostnega energetsko varčnega in okolju prijaznejšega potovanja. Bistvenega preobrata ne bo tako hitro, kot bi si želeli, železniška infrastruktura je v slabem stanju, vlaki zastareli, sodobni potniki pa želijo na cilj čim prej, a vendar se je začelo premikati. Posodabljanje železnice od Celja do Zidanega Mosta je pomemben korak k napredku železniškega prometa tudi na Celjskem.

Igor Napast Med celjskimi svetniki je vznikinila ideja, da bi na lokalni železniški progi med Celjem v Žalcem v naselju Levec postavili postajališče. Ministrstvo bo predlog preučilo.

Predlog za pogostejše vožnje

Ta čas, ko poteka obnova železnice, bi bilo modro tudi na lokalnih ravneh opraviti razmislek o tem, kako čim bolj izrabiti bližino železnice. Takšno pobudo v razmislek je dal celjski mestni svetnik Damir Ivančič. Občinskim strokovnim službam je........

© Večer